Beskrivelse
HVIDVIN - DRUER: 100 % Chardonnay 14 % Alkohol Totalsyre: 7,32 gr/l Restsukker: 1,7 gr/l PH 3,16 Skruelåg
Let gylden farve. Blød duft af lyse, modne frugter, der går igen i smagen. Vinen har en god fedme og friskhed, der samlet giver en fin balance. Det klassiske strejft af "smør", som betyder fadlagring, stikker let frem og gør vinen endnu mere delikat.
Gæret m/ udvalgte gærtyper i hele klaser over 14 dage v/ 16 - 21 grader. 37 % af mosten er gæret i brugte franske egefade - resten på ståltank.
Efter endt gæring på lagrer den fadgærede vin 9 mdr. på de samme fade. Vinen gæret på stål lagrer på ståltank. Under lagring foretages omrøring af bundfaldet / batonnage hver 14. dag i de første 2 mdr - før endelig tapning på flaske.
Omrøring / batonage tilfører vinen smag og en mere cremet konsistens.
Serveres v/ 8 - 12 grader som aperitif, til alle fisketyper, kylling, pasta og stegte grøntsager.
Bør drikkes senest ca. 5 - 6 år fra høståret.
INFO: Et bragt af en vin - til menneskepenge. Drik den hverdag, drik den til fest !