Portvin / Hedvin

Alverdens hedvine, som frister dig. Hedvine er betegnelsen for forstærkede vine. Det vil sige, at man  lader en most gære, som man normalt gærer almindelig vin. Men inden alt sukkeret er forbrugt og omdannet til alkohol – tilsætter man alkohol og standser dermed gæringen. Vinen har dermed stadig et højt sukkerindhold og har fået tilsat alkoholen. Derfor smager vinen sødt, godt hjulpet på vej af alkoholen. Senere i processen ved lagring er der forskellige fremgangsmåder – afhængigt af vinenes geografiske ophav. Et er sikkert, det smager rigtig godt og sødt !

Vidste du, at portvin oprindeligt blev udviklet til søens folk, da den almindelige vin ikke kunne holde sig under de lange sørejser. Derfor fandt man ud af, at et højt alkoholindhold – konserverede vinen, så man sidst på togtet, stadig kunne nyde velsmagende vin ?  Ydermere fandt man ud af, at den vin, som havde stået varmest, blev den mest bløde. Denne erfaring tog man også til sig i produktionen af visse hedvine.

Viser 1–16 af 26 resultater