Beskrivelse
HEDVIN - DRUER: 100 % Pedro Ximenez Alkohol 16 % Restsukker 405 gr/l. Restsyre: 5,0 gr/l 1/1 fl. / 0,75 liter
Vinen er mørk, med en sød, intens og cremet smag med masser af fylde. Masser af smag af karamel, kakao, sirup, svesker og brun farin. Lagret 5 år på store fade af amerikansk eg.
Serveres til ris-a-la-mande, retter med karamel og kraftige oste. Prøv den som en afkølet aperitif i rummelige glas - efter et godt måltid mad. Særdeles velegnet til madlavning / saucer.
Serveres v/ 12 - 14 grader. ADVARSEL - stærkt vanedannende........
INFO: Fremstillet af solmodne druer, som tørres på stråmåtter i solen. Druerne bliver herved lettere "brændte" og koncentrede i smagen og svinder ind til rosiner. Efter vinificering modner vinen 5 år på store egefade af amerikansk eg i det såkaldte Solerea-system, hvor de fade, man tapper fra hvert år bliver suppleret med vin fra året før. Det største fad er det med den nyeste vin og er øverst i rækken af fade, som gradvist bliver mindre. Man tapper altid vin fra nederste række / mindste fade, som så fyldes op fra næst-nederste og så videre. Hermed sikres en ensartet kvalitet fra år til år - og teoretisk er der nogle få dråber fra 1927, hvor dette solera-system blev startet.