Beskrivelse
RØDVIN - DRUER: 65 % Cabernet Sauvignon, 30 % Cabernet Franc og 5 % Petit Verdot 15 % alkohol korkprop
Mørkrød farve. Kraftig duft m/ sorte modne frugter, tobaok og let sødme. Smagen er fyldig, med frugt, let tørhed og et tilpas sødmestrejf. Eftersmagen hænger ved på tungen og virker "fløjls-agtig" med tydelige nuancer af lakrids. Til slut fornemmes en ultrasvag syre, som holder sammen på vinen. Gæret på ståltank. Lagret 18 - 24 mdr. på egefad - heraf 1/3 nye fade. Herpå 8 - 10 mdr. på flaske før frigivelsen. Serveres til vildt, oksekød, oste og som "sofavin". Bør luftes - 1 time eller 2 på rummelig karaffel.
INFO: Spændende supertoscaner på klassiske "venstrebreds-druer" fra Bordeaux. Trods alderen, falder vinen ikke sammen, men har stadig en vis rankhed, grundet fremstillingsmetoden med gæring på stål og så en forholdsvis lang fadlagring. Vinen er længelevende, men skal drikkes cirka 10 år efter høståret - dog afhængigt af årgangen. Årgang 2009 bør nok drikkes senest i 2018 - 2020, hvis du kan gemme den så længe! Årgang 2009 fremstår med en fin modenhed, men bør stadig luftes. (januar 2016).
SUPERTOSCANER = betegnelsen for vine fremstillet på druer, som oprindeligt ikke indgik i de lokale klassifikationer. Disse vine blev tidligere "nedklassificeret" til bordvine / Vino de Tavola. I dag har man for længst indset "de fremmedes druers" saligheder og tilføjet en betegnelse i klassificeringerne: IGT eller IGP, som huser disse vine, som ellers var uden for kategori.