Beskrivelse
HVIDVIN - DRUER: 100 % Chardonnay 14,5 % Alkohol Korkprop
Let gullig farve. Blød duft af modne lyse syrlige frugter, smør og fad.
Lækker fedme og en syre, som går i forening med den let kridtede og frugtige smag. Eftersmag med syre, fad og et strejf af saltet mineralitet, som varer længe. 20 % af vinen er lagret på nye 350-liters egefade - resten på gamle egefade.
Serveres v/ 10 - 14 grader til kraftige fiskeretter, fjerkræ, svinekød og patéer.
BØR DEKANTERES - LUFTES.
Bør drikkes senest 10 år fra høståret - dog afhængigt af årgangen.
INFO: Vinen kan drikkes ung, men man bør vente til vinen har en alder på 3 - 5 år, før man nyder den.
Årgang 2018 har lavere syre end eks.vis 2019, men 2018 er meget analog med den knap så syrlige årgang 2015. Både årgang 2015 og 2018 er tilgængelige i en meget yngre alder og smager pragtfuldt m/ mere modenhed og egner sig derfor ikke til at lagre i mange år.
Denne vin er en "moderne" Meursault - altså den nymodens friskere stil, hvor den klassiske stil var mere fed og udpræget "nøddeagtig". Hvis vinen lagrer nogle år, kommer de klassiske noter tydeligere frem.
HUSK ! Hvidvin SKAL drikkes koldt / afkølet, men ikke køleskabskoldt.
Tommelfingerregel: Ingen / let fadlagring = koldere serveringstemperatur. Masser af fad = høj serveringstemperatur.
En fadgæret og fadlagret hvidvin bør drikkes ved 10 - 15 grader. Det hele er et temperamentsspørgsmål. Alle nuancerne i en fadlagret vin forsvinder i den alt for kolde vin, mens en "simpel" og let vin, som serveres rigtig kold, smager godt, da "skævhederne" forsvinder / undertrykkes af den lave temperatur. En Meursault, som serveres over 10 grader smager fortræffeligt og duften udvikler sig eksplosivt, efterhånden som temperaturen i vinen stiger.
Prøv dig frem !