Beskrivelse
RØDVIN - DRUER: Sangiovese, Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc % Alkohol Korkprop
Mørk farve. Dyb duft af mørke, sorte bær m/ "Bordeaux-agtigt" præg. Kraftig og fyldig smag m/ afrundede tanniner og fast syre. Serveres til vildt, oksekød og lam. Skalkontakt og gæring på koniske tanke. Herpå lagret 14 - 16 måneder på delvist nye egefade af fransk og ungarsk eg. Efter blending af fadene, lagres vinen et par måneder, før tapning på flasken, hvor vinen hviler 12 mdr før frigivelsen.
Bør dekanteres / iltes i karaffel 1 - 2 timer før servering v/ 16 - 18 grader. Bør drikkes senest 15 - 20 år fra høståret - afhængigt af årgangen.
Vinen kan drikkes - men bør gemmes 2 - 4 år mere - læs drikkes fra 2020 og fremefter.
Smager bedst, når den er mindst 6 -10 år gammel, men det er en smagssag.
INFO: Fantastisk vin som desværre er blevet rasende dyr. Men den smager pragtfuldt. En "venstrebreds Bordeaux" fra Toscana. Tignanello imponerer altid med sin dybde, klasse, kompleksitet, balance og på en rig og stringent kraft, der munder ud i en lang og detaljeret finish. Vinen har fået 96 point af Robert Parker.