Beskrivelse
RØDVIN - DRUER: 60 % Sangiovese, 25% Cabernet sauvignon og 15%, Merlot 14 % Alkohol totalsyre 5,41 gr/l PH 3,36 Tørstofindhold: 27,77 gr/l korkprop
Mørkrød farve. Duft af mørke bær og lidt urter. Bærdreven middelfyldig smag m/ kirsch, lidt trøffel og fad samt bløde tanniner og fin syre. Eftersmagen er dejlig blød og langstrakt med en behagelig svag syrlig kant. Gæret på ståltank over 2 uger. Herpå 8 - 9 mdr.s fadlagring på brugte egefade (Tonneaux = 900 liter) før tapning.
Serveres v/ 14 - 16 grader til lette, lyse kødretter, pastaretter, pizza og tapas. Perfekt fest- og tapasvin.
Bør drikkes senest 5 - 8 år fra høståret. Behøver umiddelbart ikke dekantering / iltning.
INFO: Perfekt fest- og receptionsvin eller når du bare vil have et godt glas vin, som ikke stikker af i sødlig retning. Lækker frugt i smagen, som sidder lige i skabet - som en moderne toscansk rødvin.
Årgang 2019 er uden tvivl den bedste...... Har lidt mere frugt i smagen og sidder lidt længere på tungen..... Superglas til rimelige penge.
Producenten Barone Ricasoli på Castello di Brolio har lavet vin siden 1141 ! Familien har en alenlang tradition for god vin og har egentlig stået "fadder" til Chianti, da man begyndte, at sætte tingene i system. I nyere tid er appellationen moderniseret m/ tilladelse til brug af andre druesorter end oprindeligt. Udstrakt brug af Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc og Petit Verdot har gjort vinene yderst attraktive i stilen til den moderne vinforbruger. Siden 1993 har baron Francesco Ricasoli styret slottet og med solide investeringer i produktions- og kælderfaciliteterne har han uden tvivl højnet kvaliteten. I dag må vinene fra Ricasoli betegnes som nogle af topvinene i Chianti.