Beskrivelse
HVIDVIN - DRUER: 100 % Chardonnay 13,5 % Alkohol korkprop m/ voks ØKOLOGISK / BIODYNAMISK
Flot gullig og gylden farve m/ duft af frugt og fad. Smag m/ syren forrest i munden, som afløses af lidt eksotisk frugt m/ smør og lidt røg, som ender i en fin saltet syrlighed i finalen.
Fremstillet af druer ca. 55 -årige vinstokke fra marken En Chatenay på kun 0,69 ha fra en østvendt skråning i 250 meters højde. Jorden består af rødt ler med kalk i undergrunden. Presning og gæring m/ hele klaser. Gæret på den naturlige gær (sidder udenpå druerne) herpå lagret i 17 - 20 mdr. på tanke og fade. Tapning på flaske m/ minimal tilsætning af svovl: ca. 50 mg/ liter .
Serveres v/ 10 - 12 grader til alle retter med fisk, skaldyr, lette retter som salater, lette pastaretter eller som aperitif.
Bør drikkes senest 10 år fra høståret.
INFO: Kvalitet i særklasse. Vinen udvikler sig eksplosivt med tiden. Tiltager i dybde og kompleksitet med tiden. Smager vildt når den blive fra 4 år og fremefter mod de 10 år fra høståret.
I en lille billedskøn dal ved foden af Roche de Vergisson finder man denne østvendte parcel på 0,69 ha med gamle Chardonnaystokke. Mikroklimaet her er ganske særligt ligesom jordbunden er ganske særlig med rød jord blandet med kalksten fra juratiden - man fristes til at sige at vinen er helt geologisk i sit udtryk. Denne version af En Chatenay laves uden tilsat svovl - kun lige ved flaskningen tilsætter man en minimal mængde svovl. Alle druer håndhøstes naturligvis, og man høster og presser hele klaser. Vinen har en fin gylden farve med en bouquet et røget strejf og antydning af lime og eksotikse frugter, en fyldig og velafbalanceret smag med masser af kalk og mineralitet et aflsluttende med et strejf af salt.