Beskrivelse
MOUSSERENDE VIN - DRUER: 55 % Chardonnay, 30 % Pinot Noir og 15 % Pinot Meunier 12 % alkohol 0 gr. restsukker korkprop
Lys strågul farve. Let perlende mousse og kompleks frisk duft af citrus og lyse blomster. Smagen er elegant og delikat med noter af østersskal, citrus, hvid fersken, grønne mandler og flint. Eftersmagen er lang og delikat med en flot mineralsk finish. Gæret på stål og efter blanding af de enkelte vine - lagrer den 4 år på bærmen ( bundfaldet i flasken efter 2. gæringen ). Herpå degorgering / fjernelse af bundfald og frigivelse.
Drikkes som aperitif eller til fisk, skaldyr, fjerkræ, vegetarretter, som meditationsvin og til faste oste.
Serveres v/ 8 - 10 grader i høje slanke glas.
INFO: Knastør champagne m/ dybde i smagen. Masser af vibrerende syrlighed og fasthed i smagen. Lækker til aperitif eller mad. Dosage: 0 gram........! Husets klassiske stil m/ friskhed og spændstighed i højsædet. Ayala er et spændende champagnehus - grundlagt af en spansk familie og nu ejet af legendariske Bollinger.
Druerne til denne champagne stammer fra nogle af de mest udsøgte terroirs i Champagne, inklusiv 70 crus fordelt på Côte de Blancs Montagne de Reims, Vallée de la Marne, Aube, Vitruat og Sézannais. Druerne håndhøstes og vinificeres hvert for sig i rustfrit stål, som er med il at danne Ayalas karakteristiske friske stil. Faktisk vinificeres hver druesort, hvert cru, hver årgang separat for at bevare udtrykket og karakteren fra hver parcel, hvert terroir og hver årgang, som giver fantastiske blandingsmuligheder. Denne cuvée er lavet på hovedsageligt Chardonnay med mindre mængder af Pinot Noir og Pinot Meunier, som er med til at tilføje dybde og afbalanceret kompleksitet til den endelige vin. Lagring på bærmen i fire år giver tertiære, nøddeagtige noter og hermed dybde og struktur til denne ellers utroligt friske og mineralske vin. Zero dosage (ingen dosering af sukker) i den tilsatte liqueur d'expédition giver afslutningsvist Ayalas karakteristiske tørre touch.