Beskrivelse
RØDVIN - DRUER: 85 % Cannonau, 5 % Carignano, 5 % Bovale Sardo og 5 % Malvasia Nera. 14,5 % Alkohol korkprop
Tørstofindhold: 36,7 gr/l totalsyre 5,3 gr/l restsukker 0,25 gr/l PH 3,91
Mørk dyb farve. Intens, gennemtrængende, let krydret duft. Rund fed smag m/ sorte frugter, urter og krydderi, som udvikler sig i mange lag. Insisterende eftersmag, som hænger ved på tungen i et fint behageligt syrefast greb m/ bløde tanniner. Lagret 18 - 24 mdr. på nye franske fade. Herpå 12 - 14 mdr på flasken før frigivelsen.
Bør dekanteres 1- 2 timer før servering v/ ca. 18 grader. Til ren meditation eller vildt, mørkt kød eller pecorino-ost.
Drikkes senest 20 år fra høståret. Kan drikkes ved frigivelsen - kræver da masser af luft.
NB! Bør nydes med anstand !
Ved køb og afhentning af 6 fl. leveres vinen i original trækasse - TRÆKASSE SENDES IKKE.
INFO: TURRIGA - En kultvin er født ! 3 glas i Gambero Rosso - og 94 Parker-point.
Turriga er helt sikkert noget særligt og kan blive ret gammel. Erfaringsmæssigt smager den bedst omkring 10 - 15 år fra høståret, så har den en fløjlsagtig optræden, men stadig med en fin kant af syre, så oplevelsen ikke falder sammen. Det er et spørgsmål om smag, men sikkert er det, at vinen kan tåle og har faktisk godt af - at blive gemt lidt. Vil du fremskynde oplevelsen kan en god gang luftning i karaffel m/ stor overflade gøre underværker.