Beskrivelse
RØDVIN - DRUER: 100 % Sangiovese 14,5 % alkohol Ph 3,35 Totalsyre: 6,06 gr/l. Tørstofindhold: 26,87 gr/l. korkprop
Mellemrød farve m/ lidt mørke tendenser. Tæt duft af blommer, tobak og lidt krydderi m/ engelsk lakrids. Fyldig smag m/ kraftig frugt i en poleret udgave, fulgt op af fine tanniner og en lækker syre, som balancerer vinen. Klassisk tørhed m/ lidt sødme på tungen i eftersmagen. Vinen fremtræder kompleks og dyb i smagen. Fremstillet af vindruer fra ejendommes sydligst beliggende enkeltmark: Ceniprimo, hvor jordbunden er en gammel flodseng, m/ ler, sand og limsten og meget lidt organisk materiale.
Gæret på ståltanke v/ 24 - 27 grader m/ skalkontakt over 14 - 16 dage. Herpå lagret 22 måneder i 500-liters fade, hvoraf 30 % af fadene er nye.
Serveres v/ 15 - 18 grader til mørke kødretter, mellemkraftige gryderetter og til yngre oste eller som meditation i rummelige glas.
Behøver nødvendigvis ikke iltning / omhældning - men det kan være en fordel men vinen er ung: 4 - 6 år.
Bør drikkes 15 - 20 år fra høståret.
INFO: Endnu en af Ricasolis enkeltmarksvine - vild høj kvalitet for pengene. Den første vin fra Ricasolig, som har fået 100 point af en vinkritiker. FLOT !
Producenten Barone Ricasoli på Castello di Brolio har lavet vin siden 1141 ! Familien har en alenlang tradition for god vin og har egentlig stået "fadder" til Chianti, da man begyndte, at sætte tingene i system. I nyere tid er appellationen moderniseret m/ tilladelse til brug af andre druesorter end oprindeligt. Udstrakt brug af Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc og Petit Verdot har gjort vinene yderst attraktive i stilen til den moderne vinforbruger. Siden 1993 har baron Francesco Ricasoli styret slottet og med solide investeringer i produktions- og kælderfaciliteterne har han uden tvivl højnet kvaliteten. I dag må vinene fra Ricasoli betegnes som nogle af topvinene i Chianti.