Beskrivelse
RØDVIN - DRUER: 90 % Sangiovese, 5 % Merlot og 5 % Canaiolo 13,5 % Alkohol korkprop 0,75 liter pH: 3,4 Totalsyre: 5,3 gr/l tørstof: 27,21 gr/l
Lys rød farve og en duft af blød frugt m/ kirsebær og lidt syrlighed. Smagen er klassisk bærdreven med middel fylde og bløde tanniner. Eftersmagen er blød og langstrakt med en behagelig syrlig kant. Gæret på stål v/ 24 - 27 grader m/ 14 - 16 dages skalkontakt.
Herpå lagret 21 måneder på tonneaux-fade ( 900 liter, brugt 1 og 2 gange) og store fade. Slutteligt 3 - 6 måneder på flaske før frigivelsen.
Druerne til denne vin kommer fra ejendommen: Rocca Guicciarda, der har været i Ricasolis besiddelse i mange år.
Serveres v/ 14 - 16 grader til lette, lyse kødretter, pastaretter, pizza og tapas.
Bør drikkes senest 8 - 10 år fra høståret. Kan med fordel dekanteres / iltes.
INFO: Semi-moderne Chianti Classico Riserva med en flot blanding af druer, som giver en forholdsvis blød og frugtig vin. Denne vin smager bare supergodt og viser, at ædel vin ikke behøver, at koste en bondegård. Vinen optræder imødekommende og let drikkelig.
Producenten Barone Ricasoli på Castello di Brolio har lavet vin siden 1141 ! Familien har en alenlang tradition for god vin og har egentlig stået "fadder" til Chianti, da man begyndte, at sætte tingene i system. I nyere tid er appellationen moderniseret m/ tilladelse til brug af andre druesorter end oprindeligt. Udstrakt brug af Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Cabernet Franc og Petit Verdot har gjort vinene yderst attraktive i stilen til den moderne vinforbruger. Siden 1993 har baron Francesco Ricasoli styret slottet og med solide investeringer i produktions- og kælderfaciliteterne har han uden tvivl højnet kvaliteten. I dag må vinene fra Ricasoli betegnes som nogle af topvinene i Chianti.