Beskrivelse
DESSERTVIN - DRUER: 100 % Moscatel 13 % alkohol korkprop 0,50 liter Restsukker 135 gr/l.
Lys gylden farve m/ intens duft af tørret appelsin og lidt krydderi. Fed i glasset m/ sødme, som ikke overdrives og en dejlig afslutning m/ syre til at holde sødmen i skak. Fremstillet af egne druer. Druerne hænger ekstra længe på vinstokkene og tørrer ind. Herpå tørring på sivmåtter. Efterfølgende presning, hvor 2,5 kilo indtørrede druer kun giver 1 liter druemost !
Langsom gæring på 225-liters franske egefade m/ efterfølgende lagring i 20 mdr. på samme fade. Tappet på flaske juli 2013.
Serveres v/ 8 - 10 grader til desserter m/ frugt, faste oste, blåskimmel ost og som meditation.
Kan drikkes nu - Bør drikkes senest i år 2030 - 2040.
INFO: Spansk moscatel-vin med imponerende koncentration og balance. Sødme og syre i forening.